Barion Pixel

Filaticum Foam

16 535 Ft + ÁFA

A Filaticum Foam anyagból kinyomtatott tárgyak habos, szivacsos szerkezetűek. A hab nyílt cella szerkezetű és kemény. A habszerkezetnek köszönhetően a rétegek alig láthatóak, a felület szép sima. Szükség szerint azonban könnyen csiszolható, vágható, festhető, alakítható anyag.  A drapp színváltozat természetes hatású, a fekete pedig egy különlegesen csillogó matt felület.

A hab szerkezete, a felület minősége, struktúrája a nyomtatási beállítások változtatásával nagymértékben befolyásolható. A műszaki igényeknek megfelelő sűrűségű és szerkezetű tárgyak készíthetők a paraméterek megfelelő beállításával.

 • hőmérséklet: 190-250 0C
 • filament adagolás: 40-120 %
 • sebesség: 20-100 mm/s
 • fúvóka méret: 0,2-1 mm

Magasabb hőmérsékleten, kisebb adagolással és sebességgel, nagy fúvókával érhető el a legkönnyebb hab. Ha a standard PLA beállítást alkalmazzuk, akkor egy ütésálló, kompakt, keményebb hab keletkezik. A Filaticum Foam szálból készült tárgy sűrűsége a standard PLA-ból nyomtatott tárgyénak 50-60%-a, és beállítástól függően akár 0,6 g/cm3 és 1,2 g/cm3 közötti érték között variálható.

A Filaticum Foam jó választás olyan esetekben, ahol a könnyű 3D nyomtatott tárgyra van szükség, pl. autóiparban, modellezésben, öntészetben. A habszerkezet előnyeit művészeti tárgyak, szobrok, vagy például aktív biológiai szubsztrát készítése során lehet jól kihasználni. Kitöltő support anyagként is alkalmazható.

 

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Termékelőnyök

 • A habszerkezetnek köszönhetően kis tömeg
 • Széles körű felhasználási lehetőség
 • Különlegesen sima felület

Alkalmazási területek

 • Autóipar
 • Öntészet
 • Repülőgép- , hajómodellek, drónok készítése
 • Szobrok, más művészeti tárgyak
 • Kitöltő support anyag

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 500 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1000 gramm
 • Cséve mérete: 200 mm x 55 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Filaticum PLA

A Filaticum PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticum szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek élénk, egyúttal barátságos színeket adnak vékonyabb falvastagságú tárgyak esetén is. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Filaticum termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.

Technikai adatlap
Anyagbiztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása